De Linkk
Ambulante begeleiding

Bewestenwege 36
4458 CZ  ’s-Heer Arendskerke
06 12 66 20 64
info@delinkk.nl

Samen kansen creëren.

Begeleiding en advies voor motorische en cognitieve vaardigheden.

Voorstellen

Mijn naam is Annemiek Reijnhout en ben werkzaam als Ambulant Begeleider en Leespraat consulent vanuit De Linkk. Na het volgen van de opleiding Speciaal Onderwijs ben ik twaalf jaar werkzaam geweest als leerkracht in het speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen (ZMLK). Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar de Ambulante dienstverlening bij DAB de Korre/Qwestor en ben daar meerdere jaren werkzaam geweest als Ambulant Begeleider.

Ik heb altijd de ambitie gehad om een eigen praktijk op te richten en vanuit de visie te werken waarbij het kind centraal staat en te denken vanuit mogelijkheden en kansen. Daarbij vind ik een goede samenwerking met alle betrokkenen belangrijk. Door goed af te stemmen met elkaar kan men meer zicht krijgen op wat het kind nodig heeft om zich goed te ontwikkelen. Als Ambulant Begeleider kan ik hierbij de Linkk vormen tussen het kind, ouders en school. Vanaf 2017 heb ik de stap genomen om mijn eigen praktijk op te richten. Dit bevalt erg goed. Inmiddels heb ik heel wat leerlingen in begeleiding met diverse hulpvragen. Juist die diversiteit van de verschillende hulpvragen van de kinderen, ouders en scholen vind ik erg uitdagend.

Door mijn werkzaamheden als leerkracht op een ZML-school en als Ambulant Begeleider binnen het regulier onderwijs, heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van leerlingen met leer- motorische- en gedragsproblematiek, zowel in het speciaal onderwijs als binnen het regulier onderwijs. Mijn specialisatie is het begeleiden van ZML leerlingen, waaronder kinderen met Down Syndroom. Tevens heb ik mij in de loop van de jaren door middel van scholing steeds verder gespecialiseerd in diverse leer-, gedrags- en motorische problematiek waaronder Autisme, DCD, Cerebrale Parese, schrijfproblematiek, kinderen met een Taal Ontwikkeling Stoornis, Hoog sensitieve kinderen, Beelddenken en specifieke methodieken voor (zeer) moeilijk lerende kinderen waaronder Leespraat en de Rekenlijn.

Als Ambulant Begeleider coach ik leerkrachten en (Intern) begeleiders, werk ik regelmatig zelf met het kind zodat ik gerichtere adviezen kan geven, kan ik informatie geven over specifieke methoden en materialen, en onderhoud ik contacten met alle betrokkenen.

Naast Ambulante Begeleiding op de scholen verzorg ik ook Leespraatbegeleiding en coaching als Leespraat-consulent. Deze begeleiding verzorg ik in de thuissituatie, in de praktijk in ’s-Heer Arendskerke of op de scholen die (willen gaan) werken met Leespraat.